Kerst kan ook veel stress mee geven. Wat ga je eten, met wie, waar, hoeveel personen? Gekte! Ineens een tafel vol met familieleden. Natuurlijk wil je het beste uit de kast trekken en ga je zelf als masterchef aan de slag. De keuken ziet er dan wel uit alsof er een tornado is geweest, maar dat mag de pret niet drukken. Houd de tijd bij hoeveel tijd je er ongeveer aan kwijt bent, zodat je rond kerst op tijd kunt beginnen. Want tijdsnood willen we niet hebben.
Als je lekker op tijd wil beginnen om ook nog eens een goed diner klaar te maken, begin je nu vast met kokkerellen. Probeer bijvoorbeeld twee keer in de week een recept uit. Je weet meteen of het smaakt en of het goed is voor de kerst! Ga snel aan de slag, zodat je op het einde minder in de stress zit en precies weet hoe jij je gerechtjes klaar kunt maken.
Een heerlijk recept alla Lisa, die gewoon een paar minuten van te voren bereid kan worden: Scroppino! Lekker snel en weinig voorbereiding. Tja, zo zit ik eenmaal in elkaar. Lekker snel en lekker op tijd! Zie hieronder voor het recept:
Scroppino.
- Citroenijs
- Prosecco
- Vodka, wodka of limoencello
- Blender
- Voor de sier kan een schijfje limoen, citroen of een muntblaadje toegevoegd worden. Finishing touch: Vers fruit.
Doe de citroenijs in de blender. Giet er een scheut prosecco bij en een beetje vodka. Laat de rest maar aan de blender over. Wachten tot het een glad geheel is et voilà! Zet de champagne glaasjes klaar en schenk het in. Hang er een schijfje limoen aan voor de sier en leg er vers fruit omheen. Ik zeg Cheers!
Liever geen alcohol? Vervang de drank dan door Sprite, Spa Citron of Jip en Janneke kinderchampagne.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten